Brande mig

Ar tilbaka fran promenaden med Lupe. Han maste vara den smartaste hund som finns!
Pa varan promenad idag (som inkluderar att skramma stackars far) sa hittade vi skelettdelar fran ett far. Det ar troligtvis en rav som har atit upp det. Pappan i familjen ar jagare och brukar jaga rav, för nagra dagar sedan kom han hem med en död ravfamilj. Jag som storstadstjej tyckte lite synd om ravarna, men har stor förstaelse för att han skjuter dom.
I alla fall.... Vi hittade skelettdelarna som var utspridda lite överallt, och efter att ha följt sparet sa hittade vi varma kallor!

Jag har tyckt att turister har varit korkade som doppat ner sina hander i varma kallor. Om man ser att det bubblar om vattnet sa ar det klockaste att inte doppa ner en hand i vattnet.
Vi traskade runt det bubblade vattnet. Det sag ut som sma sjöar med en massa fiskar eller sma flugor/insekter som "skuttar" pa vattenytan (men det var vattnet som kokade). Varmt var det ocksa. Det fanns brunnar dar folk i omradet tog upp vattnet för att ha i sina "varma pooler" och duschar etc.

I alla fall... Jag sag en "sjö" dar vattnet inte bubblade.. men det kom rök fran vattnet.. Dum som jag var sa doppade ja fingret i vattnet för att se om det var varmt... satan vad varmt det var! Brannskada pa fingret!

Traffade familjens dotter pa hemvagen som skulle ut och rida. Jag ska ut och rida med henne (det du Sussi) dagen innan jag aker hem (med tanke pa allergin).

Vinden later valdigt mycket har. Det later som att den talar, skriker, sjunger och ylar. Nar jag var i Kiruna köpte jag ett halsband med en samisk symbol av "vindguden" och fick höra en historia om hur man kunde höra honom skrika/ropa genom berg och dalar. Det var inte förrens nu som jag förstod hur det lat.

Nar vi akte med jeepen akte vi förbi en sjö som det sades att om man hade problem med att se spöken eller döda sa skulle man skölja ögonen i det vattnet. Da skulle synerna av de döda och spökerna försvinna. Lite lustigt att det finns lite olika typer av sadanna sjöar och forsar som vikingarna och andra trodde pa. Samtidigt ar det lite charmigt.

Jakar nu blaser det som sjutton. Ska ga ivag och prata med kanadensarna och familjen.

Bless bless 

Jobbigt med rubriker

Stackars kissen. Tycker synd om honom. TOm Cruise heter han. Han har skramt livet av mig mitt i natten, gatt över tanjentbordet och raderat ett helt inlagg, gosat sig mot min hand sa ja fick utslag och smygit sig in i mitt rum. Han ar gammal och jamar för att han har ont i kroppen. Egentligen skulle familjen söva ner honom men Klara skulle bli sa ledsen om de gjorde det. Sa det vantar pa att Klara ska aka hem till Danmark och sedan söva ner kissen.

Nu ere snart dags att ga pa kvallspromenad med Lupe! Min basta van har borta pa Island. Han och Klara ar mina guldkorn.
Nar man kom till familjen sa bastamde jag att halla ett litet avstand bara för att jag skulle aka hem efter nagra manader.... Men det funkade inte..  Klara ar varldens goaste men ocksa en valdigt kravande flicka. Lupe ar varldens underbaraste hund, han ar sa undergiven och lydig. Nyligen hande vissa saker som tydde pa att jag var en av de fa som Klara riktigt litade pa. Det kandes lite speciellt. Kommer sakna dem som tusan! Blir ledsen bara jag tanker pa det.

Sussi. Jag tror det beror pa att hastköttet ar som mörast just da. Det var i alla fall svaret jag fick utav dottern. Vilken mysig helg du hade förresten!

Haha Marcus idé om att man drar ett gang och bilar/hojar runt var bra, speciellt om Nina skulle ta cykeln haha! :p Jag paxar för att aka bil, utan GPS och sa ska Stefan köra den bilen. Utan att ha med sin mobil.

Jonna... Ja vill veta hur du har haft det ute pa landet oxa. Haha vill ja verkligen veta vad du har döpt ekorrarna till? Du ar fortfarande puff, jag ar piff. Slutpratat om det.


Föl och val

Igar akte vi över till dottern i familjen för att grilla. Vi grillade val och föl.... (Kan se Sussis min framför mig nar hon laser att jag har atit ett föl).ojoj.
Vagar man skriva att det var gott?
Jaja, ni borde testa att ata val, det var riktigt gott! Jag blev lite förvanad över att köttet var rött men kom sedan pa att det inte alls var konstigt att köttet var rött!

Det verkar vara helt normalt att folk kommer pa besök hos varandra hela tiden. Hos familjen jag bor hos kommer det alltid över nagra manniskor varje dag och halsar pa. Det var samma sak nar vi var hos dottern och grillande. Folk tittade in och halsade pa och akte sedan ivag igen. Valdigt mysigt och trevligt. Vill ocksa ha det sa! För aven om man bor pa landsbygden (vi bor i en dal, omringad av en massa berg) och inte kan se till narmaste granne sa ar man aldrig ensam. Det kommer alltid folk och det ar alltid mycket som hander.

Hasten har förresten fatt sitt föl nu Sussi! Det var den vi grillade till middagen.... skoja bara!

Har kommit pa att jag har blivit sa lugn har! Under de första dagarna var jag helhispig (storstadstjej) och fattade inte att saker och ting kunde ta sin tid. Nu har jag blivit mycket mer avslappnad och ser inte alls fram emot storstadsstressen.
Traffade pa en tjej som sa att nar man gör sadanna har resor sa förandras man som person. Jassa? Far satta Nina pa prov och se om jag har förandras sen.

Man har blivit sa van vid den underbara naturen och vackra utsikten. Kan inte första att jag ska hem snart. Vill inte. Vill sjalvklart traffa alla nara och kara... Men jag vill samtidigt stanna har ett tag till. Det ar sa otroligt vackert och underbart land. Kan tanka mig att bo har nagra ar!
I flera ar har jag sagt att jag ska jobba eller plugga i Skottland. Det lustigaste ar att Island liknar Skottland ratt mycket (naturenmassigt). De har höga berg, forsar, forsar som formar sig som vattenadror pa marken, snötoppade berg, vagar som ar som berg-och-dahlbana och underbara manniskor. Nar islaningar pratar engelska later det som att de har en skottsk accent. Sa det ar nastan som att bo pa skottland!
Mitt nasta projekt far bli att jobba vid Oban i Skottland eller Reykjavik i Island.

Nu vill Klara leka... eller "laje" som hon sager. Vi spelade baseball och fotboll igar. Idag blir det nog Nintendo DS. Eller barbiedockorna? (hoppas pa DS!) 

Bless bless


jeepþsafari, grottmanniskor och vulkantoppar

Vilken dag!
Var ska man börja?

VI akte till en grotta idag efter middagen. Fardmedlet dit blev en jeep, och jag kan inte tanka mig att man kan komma dit pa nagot annat satt. Vi körde genom forsar och berg och skumpade runt sa mkt att man blev aksjuk.
Nar vi kom fram till grottan sa tog vi fram ficklamporna, bra skor, varma klader och klattrade ner i grottan. Det fanns massvis med lava-lamningar kvar i grottan (lava hade runnit genom grottan för flera tusen ar sedan). RIktigt haftigt! Men det var inte det haftigaste. Vi sag namligen lamningar fran grottmanniskor dar! Nar grottmanniskorna bodde dar var lavan fortfarande varm. De bodde alltsa varmt och skönt dar nere i grottan. Man kunde se hur manniskorna bodde dar nere. Det fanns nagot som maste ha varit eldplatsen och sovplats... och det lag skelettdelar fran djur utpsridda överallt.
DJupare in i grottan hittade vi is som sag ut att vaxa upp fran marken. Det var sa manga att det sag ut att vara en kyrkogard.
Man tror att manniskorna som bodde i grottan (gottmanniskorna höhö) levde dar under 1100-1200talet.

Med alla dessa intryck körde vi vidare med jeepen.

Pappan i familjens bror som ar pa besök ar valdigt höjdradd (precis som jag) vilket pappan i familjen tycker ar valdigt roligt. Det slutade med att vi körde upp med jeepen upp pa en vulkan. Jaklar sager jag bara! Man skumpar runt i bilen som lutar at alla möjliga hall. Utsikten ar fantastisk, det gar inte att beskriva den. Jag har aldrig sett sa langt förut. Vi stannade nar vi var nastan högst upp pa toppen för att ta foton. Men nar vi skulle tillbaka till jeepen för att aka högst upp sa vagrade brorsan och dottern till familjen att följa med. Man sag att vagen upp dit var valdigt brant och jag undrade hur tusan en jeep kunde köra upp dar. Men jag ar ju pappas flicka. Pappa gillar aventyr. Jag har arvt den egenskapen, sa aven om jag ar livradd och det sunda förnuftet sager "ar du inte riktigt klok?" sa vill jag anda göra det. Sa livradd som jag var sa satte jag mig i bilen med pappan i familjen och hans bror son och körde upp för den dar branta slutningen. SOm ni marker sa lever jag. Vi kom upp ovanför molnen, det var urhaftigt!
Uppfarden ar battre an nedfarden. Jag bad för mitt liv att bromsarna skulle klara hela nedfarden. Det har var mycket roligare an tivoli.
Andrenalin-nivan var anda ratt hög sa vi akte upp för en till vulkan, tack och lov sa var den inte lika brant men minst lika hög. Jag alskar att aka jeep! Speciellt pa sadan har natur och mark!

Ska strax sova. Vantar pa att huvudverken och illamaendet ska sluta.

Snorlax... Hemskt namn :pNe d va inte darför det bröts men kunde ha varit! Hoppas det har gatt battre med hitta all info fran skolan! FIck du mitt mms fran glaciaren?

Stefan.. Du borde spela lite mer pa lotto, da kan du bli miljonar och aka hit! Du skulle gillat jeep-farden. Har du fatt din Iphone an? Och varför kan jag inte skriva pa din blogg?

ruttnen haj

Kom hem fran promenaden och Kanadensarna ropade in mig.
Vi skulle ata rutten haj.... Sa nu har jag atit rutten haj... och gele-aktig farhuvud oxa.
Farhuvudgrejen kan jag vara utan... Men hajen var faktiskt god!! Rutten haj rekommenderas!
Nu under helgen ska vi ata val, mkt spannande!


Glaciar och regn

Nu har jag fatt ett islandskt personnummer. Dags att öppna ett bankkonto pour moi. 

Idag har det regnat hela dagen. Men det kom manga turister till turistaffaren!
Det kanns lite surt att aka hem snart... Jag har verkligen börjat vanja mig vid att bo och jobba har. Tycker mycket om familjen. Har fatt jobberbjudanden pa andra stallen, men det galler att hitta nat stalle som inte har djur att bo pa isf. Vill se och uppleva mer utav Island nar jag val ar har. Speciellt nu nar jag har ett islandskt bankkonto.
Island ar kort och gott grymt. Det ar ett land man borde besöka nagon gang under sin livstid.

FIck ett jobberbjudande i England haha, det kom in nagra fran England i turistbutiken och hörde mig prata med en annan turist. De trodde att jag kom fran england och undrade om jag ville jobba som au-pair (vet inte riktigt stavningen).

Iförrgar var jag pa langpromenad igen, och vandrade upp för ett annat berg som hade nagot spannade vitt i mitten som jag ville utforska. Det visade sig vara en glaciar! Skoj skoj. Familjen tyckte att jag var knapp som gick anda dit bort, det tar ju flera timmar. Jag rakade dessutom vandra upp för en plats som hade en massa smasten. Sa lange man inte tankte pa att det var en massa smasten sa gick det jattebra att knalla. Men nar jag hörde hur stenarna slog ner i marken nedanför blev man lite orolig och insag att man sjalv skulle rasa ner. Vilket jag sjalvklart gjorde. Rev upp handen, slog i benet och ryggen. Klantarsel Carro. Men det var det vart!

Dags att "spiiiiiiiiiiiiiiiiiise" som klara sager... Ata mat.

Bless.

woups

Vi satt vid matbordet och mamman i familjen höll pa att jag en fluga. Jag och Klara satt och lade parlor pa parlplattor - och allting blev "flott" engligt Klara. Hon gillar att harma efter mig.
Helt plötsligt ser jag flugan och sager "i can see the fly" och klara tittar upp mot mig och sager "FAN?".
Jag blir lite förvirrad och sager "va? nej nej, inte fan.. fly"
"ja? FAN" sager hon och ler.
Sen dess har hon sagt "fan" till bla. flugor.
Jag har verkligen en bra paverkan pa 5-aringa töser.

Amerikanerna skulle till den varma-kallar-poolen, de fragade om jag ville med men jag tackade nej. Ar sa trött sa jag skulle somna under vattnet om jag följde med. Men fan va gött det hade varit...

Amerikaner pa besök och svensk granne

Hallu!

En av grannar som bor har ar fran Sverige! Hon flyttade hit för 10 ar sedan. Hon halsade pa mig har pa farmen för kanske en vecka sedan och ville att jag skulle komma och besöka henne. Det tog en vecka innan jag traskade ivag dit. Det kandes lite konstigt att vandra 30 min till grannen och deras gard och öppna deras ytterdörr, för sant gör man (jag) inte. Man ringer eller kollar om personen ar hemm. Men har klampar man bara in i huset. Och det finns ingen ringklocka eller "dörrknackare". Det fick mig att referera till barndomen! :D Da gick man alltid över till varandra och plingde pa dörren utan att ringa eller kolla om de va hemma.
Nar jag kom fram till henne sa hade hon sin bror och flickvan pa besök (de var i min alder) sa det blev en lang kvall med svenskt snack. Riktigt mysigt! Hon hade bakat hemgjort bröd som hade legat och jast vid nan varmvattenkalla. Förstod inte riktigt allt men gott var det!
Kommer nog att halsa pa henne igen, vi skulle klattra upp för ett berg som finns har utanför.

Det verkar finnas en tendens bland islaningar att bosatta sig utomlands.Hos familjen jag bor hos verkar mer an halften av deras nara och kara  bo utomlands. I förrgar kom det slaktingar fran Kanada pa besök. De ska stanna har i ca en vecka. Riktigt roligt!  Det roligaste ar nastan att se hur tva aldre man förvandlas till tva pojkar nar de umgas med varandra (en av kanadensarna ar bror till pappan i familjen). Lika roligt ar det att ha fler att prata engelska med.
Eftersom jag jobbar sa traffar jag dom mest pa kvallarna. Det blir mycket snack om musik och skillnader mellan sverige, island och kanada.. och en massa youtube klipp. 

Har ni hört talas om snus som man sniffar upp i nasan? (kom inte pa nagon battra förklaring) Det förekommer ratt mkt har. Det maste vara akta islandskt! Ar det nagon som vill ha "nas-snus" sa kan ja köpa hem det innan jag aker. Bara att hojta till. 
Nagot annat som ar islandskt och riktigt gott e "skyr". Mums. Kommer ni hit nagon gang sa maste ni prova det. Det ar som filmjölk fast mkt mer kompakt, och sa ska man ha socker och mjölk till (egentligen ska man ha gradde men jag föredrar mjölk).
Grannens brors flickvan prata om att hon skulle smuggla hem en massa skyr.

Försökte ata en macka med rökt lax till middag idag, men det gick inte bra! Hade en katt som satte sig pa stalen bredvid mig och glodde pa mackan. Försökte Kasta en bit lax pa kattens matplats sa att katten skulle försvinna, men den var tillbaka pa bara nagon sekund. I slutet blev det en macka med ost och utan en katt som glodde med mordhotande blickar. 1-0 till kissen.

Grattis till intagningen Jonas! :D Det far du fira pa nagot satt. Men inte genom att sova!

Till sakallade "Piff"... jag ar inte Puff! >_< Jag ar Piff! Och förresten sa ar du Svinpals... HA!



Bless bless.

varit vid den största varmvattenkallan pa Island

Hej hej!

Idag jobbade jag som vanligt, men efter jobbet hamtade familjens ena dotter upp mig med sin bil. Hon, hennes man, Klara och jag akte ivag för att ata pa restaurang. Det tog cirka 25 minuter dit med bil. Nar vi kom fram och at varan mat sa kom det in andra islandare till restaurangen. Manga hade inte traffat varandra tidigare, men satte sig snallt bredvid varandra och började prata. Det skulle inte förekomma i Sverige!
Jag sade min standardreplik "Eg tala ikke islendsku". :D tokbra! Ere nagon fras jag sager mer an andra sa ar det denna.
Sedan akte vi ivag för att se den stora varmvattenkallan. Det var haftigt! En massa vatten som bubblar upp fran ett berg. Det ar cirka 100 gradigt varmt vatten, alltsa kokpunkt! Sa man fick halla avstand. Vattnet anvands till att varma upp tva "stora" stader, ratt haftigt.

En islandsk man sade förut "ah sa du ar fran Sverige? Jag har en van som bor dar, i en stor stad som heter" och sa sade han nagon konstig liten stad jag inte kande igen pa namnet. "Kanner du till staden?"
"Ne ledsen jag vet inte vilken stad det ar"  sager jag.
"Va?! men det ar en jattestor stad. Det bor kanske 500 - 1000 invanare dar"
Eeeeh ja.... För den islendska mannen var 500-1000 personer i en stad mkt. För oss ar deten pytte stad.

Till Sussi: Jaaa du borde verkligen ta chansen att aka hit och jobba som ridguide! Du skulle vara perfekt för det! :D och du skulle alska det! Du borde varit har, för jag far rida sa mkt jag vill pa familjens hastar. Inte för att det förekommer.
Jag har fatt ett jobberbjudande som tourguide pa Island, kan fraga om de har jobb som hastguide oxa :)

GPS!!!!! Ingen GPS stefan! OCh speciellt inte med en mobil som tex en Iphone. Hade en kopia av dig i turistbutiken som stod och pratade med mig om alla haftiga funktioner och grejer som en Iphone hade..

Haha Nina du har ratt, vi far cykla! :D och jag tror med stor sannolikhet att vi skulle slanga kartan och köra pa instinkt efter ett tag ;)

Och slutligen vill jag avsluta med Sussis historia om björnen. Jag det ar okej. ;)




Jag och Krille skulle åka med bilen till utkikstornet med vovven.
Vägen dit var guppig och krokig, bilen orkade bara köra på 1ans växel upp för backarna!!
Sen säger jag... det finns väl inga jävla björnar här? Jo säger Krille då....!
AHA kul! jag blir livrädd och går asfort ur bilen när vi har kommit fram, in i det där jävla utsiktstornet och upp för alla trappor och kollar ner på bilen..... Ingen björn än.... Kollar runt tornet.... nää ingen björn där heller.... bäst vi går ner igen innan det kommer en björn!!
När Krille har fotat klart går vi ner igen... Han undrar varför ja går så snabbt ...?! Ja undra varför! Jag vill fan hem innan björnen kommer!!

Ut ur tornet.... Går snabbt på marken in i bilen, stänger dörrn och gasar iväg!!
"ser du nån jävla björn  här i skogen så säger du inte till mej!! Okej?" säger jag när vi e på väg ner hemmåt igen...
"Jo! då måste vi ju stanna och titta... vet du hur sällsynt det är att d en björn här" säger han då...

Perfekt att köra hoj pa Island

Tankte köra lite PR för Island.. Jag borde nastan fa betalt för d!

Island ar ett perfekt land och ett bra tillfalle att köra runt med sin hoj! Eller kanske hyra en bil?Det finns nastan ingen trafik pa landsbyggden och vagarna ar bra och roliga! Ibland kan det kannas som att man aker berg och dalbana med ett pirrigt tryck mot magen.
En turist sa till mig att asfaltvagarna var ratt nya, för innan dess var det bara grusvagar. Men av det som jag har sett sa ar det en bladning av grus- och asfaltsvagar. 
Det finns dessutom en massa spannande och roliga saker att se pa vagen, sa man far vara beredd pa att göra en massa stopp.
Det kan aven förekomma att cirka 20 - 40 hastar kommer travandes pa vagarna, jag har sett det tva ganger an sa lange.
Synd att den dar hojturen till Island var/blev installd Marcus :(

För sanna som Sussi som alskar hastar sa finns det hur manga hastgardar som helst. Nagot som alla hasttokiga borde testa ar att jobba pa en gard pa Island. Det ska visst va en stor upplevelse att fa rida runt pa hastarna. Ibland far man vara "tourguide" och vara borta 7 dagar pa langa utflykter och rida genom vattenforsar, vulkansluttningar, glaciarer etc.

Jag tror att pappa och Nina skulle alska Island just för den vackra naturen. Det finns sa mycket att fotografera, och sa manga stallen/omraden att utforska. Jag skulle vilja aka hit med pappa och bila runt hela landet, som vi gjorde i Skottland. Jag skulle vilja aka hit med Nina och vandra...eller hmm, Nina+Carro+Kartlasning=Katastrof. Vi borde nog göra bussresor och se oss omkring den vagen istallet :D 

I slutet av Juli eller början av augusti tankte jag aka hem pga av allergiska besvar. Men innan det laskiga flyget tar mig hem till Sverige sa tankte jag stanna 2-3 dagar i Reykjavik och göra diverse turistutflykter, bland annat val-saffari! :D Om det ar nagon/nagra som har en massa pengar och fritid över sa far ni garna aka hit o turista med mig :P bara sms:a eller höra av er pa annat satt.

Bless!


Nu funkar bloggen igen....tror jag.

Hej hej!

Kul med era sms, blir jatteglad över att lasa om vad som hander i Sverige!
Nu har jag antligen fatt igang min blogg igen.
Jag minns inte vad jag skrev i förra blogginlagget men jag jobbar pa en turistbutik nara en vattenfors och vattenfall. Det ar kul att traffa alla knappa och roliga turister, man far höra sa mkt skumt och roligt.

Manga har fragat om man förstar islendska. Ibland gör man det, men det ar langt ifran alltid.
Att bo med en islendsk familj pa landsbyggden e fantastiskt! JAg har kanske blivit lyckligt lottad att fa en sa bra familj att bo hos. Men jag tycker att om man ska aka pa semester hit sa borde man försöka bo hos nan familj nagra dagar (manga har djur sa det galler att inte va allergisk).
Jag har i alla fall fatt ett nytt perspektiv pa sa manga saker.
Man blir förresten förvanad över hur manga svenskar som bor har. Det ar jattemanga! Lite lustigt.

Vi hade varldens kraftigaste vind idag. Jag va pð en kvallspromenad med Lupe (familjens hund) nar det helt plötsligt kom en vind som nastan valte omkull mig. Med ungefar 1 timmes promenadvag tillbaka hem sa kandes det lite jobbigt. Men nar man kom hem till farmen sa fanns det nygraddade pannkakor :D

Sussi, din historia om björnen fick mig att börja skratt sa att tarar ran, underbart roligt! Hur stor sannolikhet ere att björnen skulle dyka upp? och Speciellt nar du e uppe i ett stort utkikstorn, nallen kan ju inte klattra upp för stenmuren direkt :p haha

Dags att sova, ny jobbdag imorrn. Ta hand om er!

wow

Hej hej!

Nu var man framme och har jobbat tva dagar. Vilken resa!
Flygresan dit var inte lika farlig som jag trodde, och att traffa min kontaktperson i Reykjaviuk fungerade utmarkt.

Familjen jag bor hos ar jattetrevliga. Dessvarre har de tva hundar, en katt, en massa hastar och en massa far. Haha o jag som ar allergisk! Sa jag ar lite arg pa företaget som skickade ivag mig pa det har uppdraget, för de visste om att jag var allergisk.
Fan va jobbigt d va att skriva utan vissa bokstaver. Det dyker upp konstiga bokstaver som æ och ð istallet.

Iaf, jag kanner av djuren ordentligt och försöker vara utomhus sa mkt som möjligt. Internet fungerar inte pa min dator sa jag kommer inte vara inloggad speciellt mkt.

Familjen har en söt liten flicka, Klara 5 ar. Hon talar endast islendska och danska men vi kan kommunicera riktigt bra anda. Hon ska alltid halla mig i handen, ge mig blommor, kramas och annat sött!

Utsikten ar kolossal! Man ser glaciarer, vulkaner (dah), forsar, vattenfall, sprickor och lamningar efter vulkanutbrott överallt har. Jag gjorde en kvallsutflykt igar för att se mig omkring. Jag borjade ga vid en vattenfors men blev lockad att börja vandra upp för en vulkansluttning. Det slutade med att jag hittade en massa vattenfall samt en massa haftiga djur (getter och rovfaglar) sa jag var borta cirka 4 - 5 timmar. Nar jag kom hem var Klara lite sur pa mig för att jag hade varit borta sa lange. 

Jag har akt traktor (aj aj aj), pratat tyska, franska, islendska, norska och danska med turister som inte kan engelska.
Sen har ett litet flygplan landat precis pa en aker vid huset dar jag bor. Planet akte precis ovanför hustaket... det var ratt coolt.

Idag hade jag det jatte lyxigt! Först jobbade jag hela dagen och allting gick bra. Nar jag kom hem sa skulle vi aka till deras dotters hus langre bort för grillning, gud vad gott det var! Och vet ni vad d hade?! De har en varm kella som pool utanför huset! Sa efter maten fick jag lana badkleder och sitta med en kall öl i det varma vattnet. Det kom rök frðn vattnet eftersom det va sa varmt! Det var riktigt herligt!

Jag saknar er dar hemma och tanker pa er en massa.
Hoppas ni har det bra!
Och ja Marcus, med tanke pa att jag bor pa en farm och inte har ngt internet sa ere lite som du skrev. Hur gar allting? :D
Uppdatering!

Pa tal om det, till alla lustigkurrar som skrivit massa roliga sms, glöm inte att jag e pa Island. Jag vet inte hur mkt det kostar att skicka sms fran Sverige till Island.

Bless!

Åker på lördag (imorgon)

Nu är allt bekräftat. Imorgon klockan 13 sitter jag på flyget till Island. Från flygplatsen ska jag ta en buss till Reykjavik och träffa min kontaktperson... läskigt. Men framförallt spännande!

Måste bara påpeka Stefans kommentar från bilden nedan. Jag har hört att Grönland är den ö med en massa is och snö, medan Island är ön som är grön :D Logiskt?
Får återkomma med bildbevis.

Så här ser byn ut där jag kommer att bo


Anything that may delay you, might just save you

Det blev inte riktigt som planerat angående onsdag. Mitt pass är fortfarande inte klart, så jag åker troligtvis inte förens på lördag. Mer tid för packning och nervositet.
Men tack för alla gosiga sms från er som trodde att jag hade rest iväg, jag tänkte spara dom tills jag åker iväg "på riktigt" ;)

Jag kommer sakna er alla här hemma! Även om jag inte är borta speciellt länge. Börjar känna av resfebern nu.  Dom som jag har hunnit träffa innan resan satte guldkant på den stressiga tillvaron. Tack! 


Alex, Sandra och Jonna som sov över hos mig, vi satt uppe till fyra på morgonen och flummade. Dagen efter var lika mysig. Känns lite tråkigt att jag inte hann luncha med er, men var inte arg på mig för det Alex <3, för jag vill ha massvis med kramar från dig när jag kommer hem!

Cykelturen med Nina var mysig, vi virrade bort oss under vägen till Hässelby strand och hade en mysig dag och kväll vid vattnet. Många foton blev det också. Hon är en av mina absolut närmaste vänner så henne kommer jag sakna extra mycket :'(  Följ med mig till Island! *kidnappa*


Malin
och min kryssning var sjukt rolig! Pensionärsstil med dansspel, drinkar, choklad, sprit, kex och ost, bingo med tanterna, enarmade banditer å allmänt flum. Vi hann dessutom med en bio, "sex and the city" (har inte sett ett enda avsnitt av serien). Men den var riktigt bra, rekommenderas! 
Våran sjuka humor är för övrigt bäst på bio!
 

Minigolfen med Stefan var en riktig höjdare. Jag fick träna upp magmusklerna ordentligt pga skrattattackerna.  Vem vann? Vi fick en gratis red bull på vägen till minigolfbanan av två tjejer i bil som frågade om vägen till IP. Det var kanske något skumt preparat i red bullen? För den hjälpte inte mig på minigolfbanan iaf (bango-lf) *hrmf*


Tränade på gymmet med Sussi, vilket var/är kul (kan det verkligen vara roligt att träna?) Jupp!

Vi är duktiga på att peppa varandra. Fortsätt med träningen i samma stil som nu!  När jag kommer hem får vi träna en massa tillsammans! Ska skaffa årskort då.

Hann med en ölkväll på Bishoparms med Matte... oj förlåt, jag menade Marcus (:p) och hans gäng också. Gott öl och trevligt sällskap. Vem vet, jag kanske kommer sakna hans optimistiska "äntligen måndag!" uttalande?? ......eller?......  hmm NÄE! 


När jag kommer hem från Island har jag världens underbaraste lägenhet att flytta in i! Längtar!


RSS 2.0