fortsättning på musikvideor

Tänkte bara länka till min favorit fotograf som även gör musikvideor.

Här är två av musikvideorna som han haft ansvar för. Ser ni något samband mellan båda videorna? ;)

Depeche Mode - Enjoy the silence


Coldplay - Viva la vida
 

musikvideor som påverkat mig som liten

Som liten var jag galen i musikvideor, speciellt musikvideor som var flummiga. Idag söker jag fortfarande efter de flummiga, de som har ett politiskt syfte eller de som kan underhålla på ett spännande sätt.
Här nedan tänkte jag länka till tre av de musikvideor som präglat min uppväxt och som troligtvis har bidragit till den musikvideosmak som jag har idag. Det är få musikvideor idag som intresserar mig eftersom jag letar efter tiden då musikvideor gjordes på ett annat sätt. Ett flummigt sätt...


KLF _ Last train to transcentral
Den här musikvideon betyder nästan mest för mig eftersom den var så levande för mig som liten. Jag bokstavligt talat dyrkade den musikvideon. Nu kan man skratta åt det.
Jag minns att jag såg musikvideon som en katt och råtta lek, att tåget jagade polisbilen och att polisbilens enda skydd var inne i d där "hangaret" som var upplyst innefrån. Galet :) kanske därför jag är så knäpp ^_^



Depeche Mode - Barrel of a gun

Den här musikvideon samt några andra av Depeche Mode utgjorde en stor del utav mitt musikvideo intresse som liten. Dom var knäppa men man kunde göra sin egen fantasi kring dom, fast just den här tyckte jag var lite obehaglig. Har musikvideon anknytning till droger tro? ;)




Pearl Jam - Jeremy

En politisk musikvideo som jag tyckte var läskig som liten. Fruktansvärt bra musik blandat med en bra story med poltiskt budskap/ verklig händelse.... stark musikvideo. Jag har för mig att den blev bannad från MTV efter ett tag.


RSS 2.0