skojigt slut

Idag var det sista dagen på en del utav jobbet. Sköööönt! My feets are killing me.

Efter att vi hade slutat jobbet gick jag och några tjejer och en kille från jobbet ut för att äta middag. Jag tänker inte skriva ut några namn eftersom jag inte har frågat om deras medgivande/godkännande. '

Fast det är så jäkla kul att dra med ett helt gäng tjejer. Stackars kille! Vi hade planerat att sitta ute och dricka vin och köpa mat först. Sedan ångrade vi oss och bestämde oss för en japansk restaurang.
Tjej 1- Ska vi ta den Japanska restaurangen?
Tjej 2 - Jag gillar inte japansk mat men jag känner till en jättebra indisk restaurang
Tjej 3 - Nej usch jag gillar inte indiskt
Det låter som en flock hönor när vi alla börjar samtala om vilket ställe vi ska gå till.
Tjej 2 - Men vart ska vi gå då?
Tjej 4,5,6 - Vi bryr oss inte! Välj bara!
Killen är tyst.

Efter en väldigt förvirrande diskussion kom vi överens om Indiskt och började knalla iväg. Men lugnet bröts av att en ny idé dök upp.
Tjej 4 - Eller ska vi inte ta pizza hut?
Alla tjejer förutom killen och tjej 3 - Jaaaa pizza hut! Dit går vi.
Tjej 3 - jag gillar inte pizza hut

Helt plötsligt sitter vi och kacklar i mun på varandra på Burger King med stora menyer framför oss, eftersom vi var superhungriga. Killen beställde inget. Helt plötsligt säger han
Killen - Hur fan hamnade vi här? Skulle inte vi till nåt Indiskt eller Japanskt?!

Sedan fortsätter olika diskussioner som följs av att vi tjejer påpekar att killen inte ätit något.
Killen - Nej men det är mat med mycket kolhydrater och socker.
Fy fan vad vi garva! Alla tjejer hade tagit stora menyer och killen satt med ingenting alls att äta. det brukar vara det motsatta när det gäller fet mat.
Nu tycker du säkert synd om killen och tror att han ville ha mat från någon retaurang. Men han hade redan ätit på jobbet och följde bara med för att vara social.
Det var ett så trevligt avslut på jobbgrejen att jag blev tvungen att skriva ner det.
Flera roliga saker hände men det orkar jag inte ta upp dem.

Inatt ska jag upp runt fyra på morgonen för att jobba. yahoo...

Puff.... Minigolf tävling nu på torsdag! Må bästa kvinna vinna!
Svinpäls...min lilla blondie... I will see ya soooooooon again.
Chicken... Vi måste också köra en till minigolf innan banorna invaderas av fallande löv och bär! När? Snart?!
Fiskmåsen... vi måste också ses snart! Men vi hade väl redan planerat något nu under helgen va? Var det Fredag?

Ska vila och varva ner lite nu. Sköt om er!

Morgonpigg?....

Jag måste lära mig att sova bättre. Det här är femte dagen i rad som jag sover 5 timmar per natt. Börjar bli lite jobbigt. Det kanske blir bättre när man har några dagar ledigt från jobbet. Trööööött.
Men nu är det sista dagen på mässan, Tallihoo!

Jag har visat upp min lägenhet för första gången för en vän, och det blev Stefan. Nina ska får bli tvåa med att se lägenheten, för det verkade hon vilja bli. Eller hon ville bli etta men Stefan var lite snabbare. :P haha
VIlken onödig info egentligen!
Men det var skoj att få höra vad han tyckte om lägenheten, mina idéer och ge lite förslag tillbaka.

Nästa vecka ska jag börja bo i min lägenhet. Jag har inte kunnat göra det hitills eftersom min säng ligger kvar hos föräldrarna. Men nu blir det ändring på det! Ska bli riktigt nice.

Nepp dags att göra sig i ordning för jobbet. Ska möta upp svinpäls på tåget. :P
Hoppas Puff hade det skoj på Bob Hund igår (jag trodde hon sa Boben hela tiden och undrade vem fan Boben va)

Iiiiiih måste ila.

Ta hand om er.

nya lägenheten

Snart är det dags att flytta in i nya lyan. Ser väldigt mycket fram emot det! Idag var jag över med massa flyttkartonger och fick hjälp utav pappa. Vi gick omkring i lägenheten och diskuterade olika möjligheter och idéer. Jag har en rätt bra vision om hur min lägenhet ska se ut.... en vision som kommer att bli till verklighet om något år, när jag har pengar att köpa allt som jag vill ha.  Nu i början får man ta av det man har, så det kommer ju inte se speciellt matchande ut. Men men. Det var bra att ha med sig pappa, för han hade rätt bra idéer. Men när jag skulle förklara mina idéer kring garderoberna hänvisade han till mamma eller syrran. :P
Just nu är jag på jakt efter en röd soffa. Det är ett måste! Mycket svart och rött... Mamma tyckte det var lite ironiskt och refererade till anarki. Bah! 

Vill börja bo där nu!! Vill ha ett jobb som gör att jag kan försörja mig också! (logiskt?!) 
De här veckorna framöver kommer jag nog vara helt upptagen med nya lyan och att söka jobb, plus att jag börjar jobbet på Stockholmsmässan på onsdag.

Nu ska jag iväg och hjälpa mamma och pappa med maten, det blir Carros laxspecial! Eller nja, men det blir lax i alla fall.

Måste förresten tillägga att jag blev grymt imponerad över Iphonen som Stefan visade igår! Den är ju grym! Den kunde göra så mycket att man undrade vad den inte kunde göra (kanske svara i telefon?)... Fast jag var lite förvånad över att bluetoothen iinte fungerade så bra.
Aja, lyx värre!

Skål kosmonauter!


Minigolfen/Bangolfen

Jahapp, då var minigolfen avklarad. Vem vann?

Det var en intressant början. Stefan satsade på att klara några banor på tredje försöket (höger, vänster och sedan mitten), medan jag satsade på fjärde försöket. Det blev dessutom någon 7:a och några 1:or. När vi hade spelat klart bana 17 stod frågan "vem leder" högst på dagsordningen. Stefan räknade först ihop poängen och efter ett förbluffande resultat så korrektur-räknade jag poängen... Och det visade sig att vi båda stod på samma poäng, nämligen sopiga 58 poäng var. Ojoj, hur var detta möjligt?
Nu var det bara bana 18 kvar.. hur skulle detta sluta? Stefan började spela och fick in bollen på första försöket. Pressen kändes ökade för mig, jag kunde ju bara inte torska... och det gjorde jag inte! Jag satte också in den på första försöket vilket betydde att vi båda hade hela 59 poäng... ungefär 3,5 per bana.
Så vad blev resultatet? Oavgjort!
Jag kräver revange! :P Igen! Snart! Efter bowlingen haha.
Men det var en trevlig match.
Nu när jag kom hem kände jag mig illamående. Blir att vila ikväll.

Stockholm

Stockholm är sig likt. Folk irrar och förvirrar sig omkring på gatorna. Vissa går i sådan snigelfart att man har lust att sparka dem på ena smalbenet. Andra går/halvspringer som att de har eld i byxorna. Har inte varit inne vid plattan, kungsträdgården och gallerian på väldigt länge nu.... och jag saknar det inte! Tur att jag traskade omkring med Nina.
Vi knallade bort till Serieteket och lånade hem serier! Jag kom hem med första delen av Nausicaä of the Valley of the wind samt tredje och fjärde delen utav Bone :D Ska bli grymt kul att läsa dem.
Visade Nina en animéserie som heter death note och nu är vi båda beroende av serien. Den är så grymt bra! Vi satt uppe länge en natt för att glo på avsnitt.
- Okej vi ser ett till avsnitt, men sen ere bra.
- Hmm, vi ser ett till, SEN är det bra.
- Nej är avsnittet redan slut...aja.......eller...Ska vi inte se ett till? det absolut sista?
Rekommenderar den verkligen! Vi ville låna serien på serietecket men alla exemplar var utlånade, dåligt!

Efter serieteket vistelsen drog jag till Johan och blev bortskämd med god mat, vin och ben & jerry glass! Fick se två nya anime-serier som verkar riktigt bra. Det blev även guitarhero lirande! Vad kass jag har blivit! Buhu, måste köpa mig ett eget spel så att jag kan bli bra igen. Fast för måste ja köpa en ny tv eftersom ja slängde min gamla.
Bussresan hem va inte världens bästa. En hel buss med fulla fjortisar och tonåringar, och självklart blev det bråk på bussen. Jaja hem kom man i alla fall, kring 02:50
Busschaurförren var söt.
Busschaffören - Jaha och vart ska du någonstans?
Jag -  (har inget busskort så det blev remsa) Sundbyberg
B - Vart ska du sa du?
J - Sundbyberg.
B- Sundbyberg?! Men stackars lilla vän, då har du en lång resa framför dig. Du byter väl i Slussen och sedan Centralen och ser till att ta dig hem ordentgligt.


Städar huset för idag kommer föräldrarna hem. Senare idag ska jag och Stefan ta den efterlängtade minigolf tävlingen! Revange!!! Vore kul att lira bowling snart också. Men bara om Marcus lovar att spela dåligt. :P

musikvideor

Jag älskar musik och när det är musik man verkligen gillar så slukas man upp av alla ljud. Därför kan jag sätta lite höga krav på musikvideorna. För jag vill ha en lika bra musikvideo till låten. Men jag blir ofta besviken.
Jag skulle gärna vilja bli en musikvideo-regissör eller liknande. Grymt kul! 
Det skulle vara ännu roligare om man kunde bli lika känd som Anton Corbjin som är en av mina idoler. Han är cool. Han gör inte musikvideor om musiken inte tilltalar honom. Musiken måste ge honom en vision, och visst är det lite så?
Men skulle jag bli en musikvideoregissör skulle det bli flumvideos.. Men vem gillar inte flum?

Här kommer en  musikvideo som är kul. Den är inte regiserad av Anton Corbjin.. tror ja.

http://www.youtube.com/watch?v=_N9rH2x5KUw




Hojtur

Har varit på en hojtur runt Fårö med pappa idag. Det var riktigt skoj! Att åka hoj är så himla kul. I alla fall om man åker med någon som man har förtroende för, som pappa.
Vi körde runt på småvägar, grusvägar och större vägar. Efter ett tag körde vi mot Fårös kyrka där Ingmar Bergman ligger begraven.

Det låter kanske inte så himla kul att skriva om kyrkogårdar, men Fårös kyrkogård är väldigt välskött om man jämför med Sumpans. Iofs så bor det liiiiiiiite fler i Sumpan än på Fårö. Blev lite rörd när jag såg en grav där kvinnan hade dött för cirka 8 år sedan och där hennes man såg till att det fanns fräscha blommor i en vas som låg nedanför graven, och skötte om rabatten med vackra blommor. 

Sedan körde vi vidare. När man kom hem några timmar senare var man rätt trött.
Det här var en bra avslutning på Fårö vistelsen. Åker hem imorgon tisdag och min kallender är fullbokad fram til helgen.

Ska spela biljard med Alexandra (oh yes baby ska fan klå dig på det), ha minigolfrevange med stefan (måste bäste kvinna vinna) ;) och nej Jonna,  jag tjuvtränar inte inte inför våran tävling :P bara liiiite. pyttelite..
Imorgon när jag kommer hem ska jag träffa Nina! Skoj skoj skoj!


Lite fler bilder



Varma källorna där jag brände mig.



Vattenfall i närheten av huset.



Fiskmås i Reykjavik.



Ja...bilden blev ju väldigt liten och kanske lite ljus? Men här bodde jag.




Min favoritutsikt! Ett berg, vulkan och glaciär.




Blev farscinerade av de här molnen.




Mina guldklimpar. Saknar dem så mycket. Här hittade vi skelettdelar från ett får. Klara och Lupe är först på plats och inspekterar.



Mycket finare i verkligheten, vill tillbaka!



Grottutgång



Får, riktigt roliga att skrämma.



Lupe titar ut. Väldigt kul att åka bil med Lupe som värmer fötterna.



Grottöppning



Skelettdel från ett får. Ryggrad?




Ser ni gubben? Här har pappan och hans bror skämtat med att sätta dit en keps.

Gotland, Fårö

Sitter i familjens nya sommarstuga. Vilket underbart hus! Ska bli så kul att kunna dra stora kompisgäng hit nästa år. Vädret här e grymt mycket bättre än i Stockholm, so nice! Men idag sken inte solen och regnet verkar vara på väg.... Pysselväder!

Det verkar bli nyårsfirande i Reykjavik! Man är väl smart som drar till ett ännu kallare land under nyår? Alla andra år har man stått ute på nyårsafton och skakat i kroppen och mummlat om att man borde ha åkt till ett varmare land, men inte i år inte! Eller hinner man ångra sig?..hmm.. Får ta upp frågan med Nina.

Fast det är nog lite grymt att kunna sätta sig i en varm källa med stora snödrivor omkring sig och minusgrader ute, och titta upp mot norrskenet. Utan att frysa.

Fler bilder är på väg!

Nepp, nu ska man ut och hjälpa föräldrarna med att olja och måla förrådet som pappa har byggt. Hade egentligen förberett för att dra ut och bada, men då dök molnen upp.

Bless.

Smakprov på några bilder



Otroligt hur ett foto kan gör allt så...platt! och lite livlöst. Men visst ser det vackert ut ändå?






Miniglaciären som pappan i familjen äger.




Mina stalkers.



Varmvattenkällorna jag hittade.



Otroligt vackert vattenfall



goaste hunden! Lupe



Många vattenfall



Den där "kullen" gjorde mig grymt fundersam. Varför är det bara ena sidan som är täckt av träd men inte den andra? Stefans skämtförklaring hjälpte mig inte.



Katten solar



Solnedgång utsikt från huset. Visst ser det ut som en pyramid där borta?



Isen som beskrevs som "växte upp" från marken.





I den här forsen har tre personer omkommit (som man vet om). En kille skulle imponera på en tjej genom att hoppa från ena sidan till den andra, han slog i berget med knäna och ramlade ner i forsen... tror ni tjejen blev imponerad?


vänner

Det bästa med att komma hem är att få träffa familj och vänner. Nu är mamma och pappa på landstället men jag ska åka dit och träffa dom på fredag.

Träffade Sussi tidigare idag, vi gick till Solna C och shoppade lite. Vi pratade om att man inte skulle köpa massa onödiga grejer eftersom det mesta bara var onödiga utgifter... Så med en tröja, klänning och halsband i kassarna gick vi hem... Vem sa något om onödigt?
Det var i alla fall jätteskoj att träffas igen. Det händer mycket i ditt lilla liv under en månads tid!

Senare hann man hem och skriva lite på bloggen innan Nina, Stefan och Jesse kom på besök!
VI köpte pizza och snackade en massa. De fick plåga sig igenom alla mina Islandsbilder och andra gamla bilder från förr, vilket var roligt!
Var riktigt trevligt och roligt att få träffa några av mina närmaste vänner igen!

Imorgon ska jag träffa söta Malin och spela biljard (vilket jag är helt kass på! bokstavligen).
På torsdag ere tjejdag och kväll med Nina igen.
Vill träffa Alex och Jonna också.. missade ditt samtal alex men ja ringer upp dig imorrn! <3

Nattinatt. Bless

Hemma

Flera har tjatat om att jag borde berätta att jag har kommit hem. De ville även att jag skulle skriva om de sista dagarna.

Jag har försökt skriva om de sista dagarna två gånger här på bloggen. Båda gångerna rann tårarna ner. Båda inläggen kändes väldigt personliga så det är därför de inte har publicerats på webben. 
Men jag kanske skriver lite kortfattat om de sista dagarna istället.
 
Kanadensarna åkte hem två dagar innan mig, och dagen innan de åkte hem besteg vi "bröstberget" vilket var jobbigare än vad man trodde. Men skoj var det. Många skämthistorier och svordomar blev det.
Sa hejdå till dom på morgonen därpå innan jag skulle till jobbet.

Dagen innan jag åkte hem hade familjen gett mig en vacker present. En vacker blodröd halsduk som var handgjord av en kvinna som bodde i området. Jag hade sett halsduken när jag, dottern, hennes man och Klara satt på restaurang och åt middag. Jag hade frågat dem i butiken vad den kostade och ångrade att jag inte hade med mig tillräckligt med pengar för att köpa den. Den var rätt dyr. Samtidigt var den handgjord, superfin och "one of a kind". Satt och tittade på den medans vi åt. Den var så vacker! Dottern lovade att vi kunde åka tillbaka vid ett annat tillfälle.

Men sen dök hon plötsligt upp med den och sa "det här är en present från hela familjen. Ett minne så att du inte glömmer oss".

Nu kortar jag ner en del:

Dagen innan var jag, Klara och Lupe på äventyrspromenad. VI hittade flera skelettdelar från djur, satte upp staket som hade rasat och kastade stenar i forsen.
Senare blev det att prova på att rida på häst med dottern. Det var riktigt skoj!

Sen var det dags att säga hejdå, sa först hejdå till mamman. Sedan blev det Lupe, dottern, Klara och sist pappan.
Det var jobbigt att lämna Klara.  Jag ville ta med mig Klara och Lupe hem till Sverige.  
Pappan körde mig hela vägen till Reykjavik.

Första dagen i Reykjavik var sådär. Jag var rätt nere men gick ändå omkring och tittade på sevärdigheter och staden för att inte bli påmind av allt som jag hade lämnat.
Hamnade till sist vid hamnen. Kände mig glad och lugn igen när jag stod där på kajen, det var något med lukten av havet och minnen av att följa med pappa till olika hamnar och glo på gamla båtar som fick en att bli glad.
Bokade valsaffari-biljett till morgonen därpå, klockan 9 på morgonen.

Valsaffarin var grym! och lite kall. Vi hade visst väldig tur när vi åkte ut, för vi fick se massvis med valar vilket var rätt ovanligt. Man kanske såg runt 4 st vanligtvis. Vi fick även se delfiner och puffins! skoj skoj. visste inte att delfiner höll till på så kalla vatten som Island.

Träffade en norsk tjej som jobbade på stället jag bodde på. Hon och jag drog ut och testade Reykjaviks nattliv. Jag skulle ta bussen som gick 04:30 från bussterminalen den natten, så jag tänkte att jag inte behövde sova. Partlivet i reykjavik är riktigt knäppt och roligt! Vi partajade till halv fyra, sen sa jag hejdå till alla och gick tillbaka för att hämta mina grejer, gick till bussterminalen som tog mig till flygplatsen och därifrån tog jag flyget hem. 

Det bästa med partyt i reykjavik var att man aldrig behövde visa leg, eller betala inträde! Så vi hoppade runt på massa ställen.

Snart dyker det upp bilder från resan. 


Så nu vet ni alla det, jag är hemma.

RSS 2.0