and there was light

Lite lustigt hur vissa saker påskyndar vissa processer. Till det positiva! (tror Stefan fattar vad jag menar)

julen har varit ruggit bra, förutom dagarna då jag mådde dåligt... då missade jag sussis födelsedagsfest, pubkvällen med chicken å katten och tillfället att umgås med några vänner.

Jag har däremot haft lite julfirande med Nina, det var mysigt! Tagit hand om Dumle, varit med föräldrarna och slappat. Så som julen ska vara.

Idag har jag försökt fixa lite ljus i hallen. Det var något fel på strömmen just i hallen så jag felanmälde och elektrikern kom och fixade problemet. Killen som hade haft lägenheten innan mig hade dragit elen själv, och självklart dragit den fel. Men nu skulle det fungera. Jag hämtade ner några lampor (i omgångar) från vinden för att hänga upp. Men lägenheten verkar inte vara anpassad för en 170cm lång tjej. Jag tog fram pallen och stod på tå men nådde inte upp till tak-kroken. Testade att ta en stol och stå på tå men det hjälpte inte. Jag tog fram skor med lite högre klack för att nå upp och fick fast lampan men då visade det sig att lampan var sönder. Hämtade en ny lampa och fick upp den men då hängde lampan ner så mycket att den var i nivå med huvudet. Ville se om den fungerade och det gjorde den.
Jag tog ner den och fixade så att lampan inte hängde ner så mycket och vinglade upp på stolen igen. Fick i lamphållaren i kroken och satte in strömsladden. Vad tror ni hände då? Lampan sluta att fungera. Nu tar jag ledigt! 


God Jul!

Idag är det julafton! Fick lite tid över till att kladda ner några rader här på bloggen. Syrran och hennes kille e sena.

Vill bara önska alla nära och kära en riktigt god jul! Glöm inte Kalle Anka och Karl Bertil Jonsson.

Igår var jag och kusin Petra ute i stan tillsammans, vi gick kring fridhemsplan, odenplan och city. Riktigt mysigt!

Tack för alla underbara julhälsningar!!!

Puss och kram!

Mammas födelsedag!

Idag (22 Dec) fyller mamma år! :D det ska firas i föräldraras nya lya med släkten. Ser redan fram emot det.
Tidigare idag har jag sprungit runt en snabbis i stan för att införskaffa mig de sista julklapparna. Jag fasar alltid för att åka in till stan dagarna före jul. Jag ogillar människor som julhandlar! Usch! Och jag kan inte påstå att jag är bättre själv.

Vad har hänt annars då? Som vanligt har jag jobbat under veckan som varit. I fredags gick jag, Marcus, Sara, Erik och Marcus kompis på bio och såg Madagaskar 2. Den var bra!

I lördags hjälpte Marcus mig med att flytta en massa möbler från mammas å pappas villa hem till mig. Det gick ju tokbra! Men jag skulle behöva hjälp av mina "brorsor" (Stefan och Marcus) en gång till med tvn och möjligtvis soffan. Får se när Stefan blir frisk som en nötkärna.
Tack för en tokbra dag med att flytta möbler! Som belöning drog vi till Max. 

I söndags kom mitt kusinbarn och hennes mamma förbi med Dumle!!!! Jag ska nämligen vara kaninvakt i 2 veckor. Dumle är en dvärgvädur, men det kan man inte tro när man ser honom.. vilken kluns! Men så gudomligt söt. Jag är allergisk mot pälsdjur men har inte känt av något ännu *peppar peppar ta i trä*.
Lagade julgodis som jag ska ta med mig till släkten idag. Det var väldigt mysigt att sitta i köket och rulla in julgodiset i papper och ha Dumle liggandes nere vid fötterna.

Det här inlägget får avslutas med en bild på Dumle.


tredje advent

Usch vad tiden har rusat fram.

I veckan som har varit har det hänt en hel del. Jag har bland annat varit på ett julbord med ena jobbet vilket var ruggit roligt. Jag satt med några roliga och trevliga arbetskamrater och hade skoj. Mycket mat, skämt och glädje.

Träffade Nina och Stefan en kväll efter jobbet. Stefan skulle iväg på en elektronisk musik kryssning så han gick lite tidigare medans jag och Nina köpte sushi och shoppade loss på ÖB.

I fredags firade vi Gurra som hade fyllt år! Det var en trevlig och rolig kväll. Jag fick någon liten snefylla och somnade ett litet tag och kände mig lite borta. Vi lirade en massa guitar hero och jag är lite osäker när jag skriver det här men...Nina var bättre än Stefan på guitar hero i fredags right?

På lördagen var jag bakfull och sov bara  4 timmar pga att solariet under min lägenhet väckte mig, så då började jag städa och greja och traskade över till mammas å pappas nya lya. Men först blev det långkackel med mr snorlax. Jag tvättade en massa också.

Nu i söndags var jag på bio med Johan och såg "die welle". Fy 17 vilken bra film det var!!! Underbar!!! Länge sedan man såg en sådan bra film. Jag har börjat inse att jag gillar filmer med ett budskap eller en förklaring som man anser stämmer bra överrens med ens egna.

Smet till gamla huset för att fixa det sista, pappa var underbar och skjutsade hem mig med all min packning.. Mina föräldrar är dom underbaraste!

Avslutar med trailern till "die welle" eller the wave som den heter på engelska.

Andra advent

Vad fort tiden går! Jag har inte ens hunnit köpa alla julklappar än... ska jag vara riktigt ärlig så har jag inte köpt en enda julklapp! Det börjar bli dags för det.

I fredags träffade jag Stefan! Det var sjukt roligt, och tiden gick så himla snabbt. Vi köpte godis och pizza, pratade en massa och spelade tvspel. Stefan blev faktiskt grymt bra på guitarhero väldigt fort! Och han kämpa envist med mitt flygspel med att försöka landa ett flygplan på ett rullande tåg. Då hade vi kommit till den andra banan som skulle vara "enkel".

I lördags träffade jag Nina och det var också riktigt skoj! (Alltid roligt å träffa sina närmaste vänner ju). Vi möttes i Ulriksdal för att gå på julmarknad (en riktigt bra julmarknad). Sedan åkte vi in till stan och käkade glass och sushi (inte samtidigt!!!). Sedan drog vi hem till mig (efter ett velande om vi skulle gå och se U23D eller inte) och snackade en massa, tittade på en massa bilder och grejer på internet, fixade en grymt god fruktsallad och spelade tvspel.

Kan en helg bli bättre?!
Knappast.

Nu ska jag lägga mig, upp tidigt imorrn igen *gäsp*
Kan avsluta med bild på den underbaraste hunden... Lupe!




vem är det som gömmer sig?


Vem är det som leker lampa på bilden? Fotot är tagen från turen på tekniska museét.

Är det:

A. Stefan

B. Marcus

C. Gurra


RSS 2.0