jeepþsafari, grottmanniskor och vulkantoppar

Vilken dag!
Var ska man börja?

VI akte till en grotta idag efter middagen. Fardmedlet dit blev en jeep, och jag kan inte tanka mig att man kan komma dit pa nagot annat satt. Vi körde genom forsar och berg och skumpade runt sa mkt att man blev aksjuk.
Nar vi kom fram till grottan sa tog vi fram ficklamporna, bra skor, varma klader och klattrade ner i grottan. Det fanns massvis med lava-lamningar kvar i grottan (lava hade runnit genom grottan för flera tusen ar sedan). RIktigt haftigt! Men det var inte det haftigaste. Vi sag namligen lamningar fran grottmanniskor dar! Nar grottmanniskorna bodde dar var lavan fortfarande varm. De bodde alltsa varmt och skönt dar nere i grottan. Man kunde se hur manniskorna bodde dar nere. Det fanns nagot som maste ha varit eldplatsen och sovplats... och det lag skelettdelar fran djur utpsridda överallt.
DJupare in i grottan hittade vi is som sag ut att vaxa upp fran marken. Det var sa manga att det sag ut att vara en kyrkogard.
Man tror att manniskorna som bodde i grottan (gottmanniskorna höhö) levde dar under 1100-1200talet.

Med alla dessa intryck körde vi vidare med jeepen.

Pappan i familjens bror som ar pa besök ar valdigt höjdradd (precis som jag) vilket pappan i familjen tycker ar valdigt roligt. Det slutade med att vi körde upp med jeepen upp pa en vulkan. Jaklar sager jag bara! Man skumpar runt i bilen som lutar at alla möjliga hall. Utsikten ar fantastisk, det gar inte att beskriva den. Jag har aldrig sett sa langt förut. Vi stannade nar vi var nastan högst upp pa toppen för att ta foton. Men nar vi skulle tillbaka till jeepen för att aka högst upp sa vagrade brorsan och dottern till familjen att följa med. Man sag att vagen upp dit var valdigt brant och jag undrade hur tusan en jeep kunde köra upp dar. Men jag ar ju pappas flicka. Pappa gillar aventyr. Jag har arvt den egenskapen, sa aven om jag ar livradd och det sunda förnuftet sager "ar du inte riktigt klok?" sa vill jag anda göra det. Sa livradd som jag var sa satte jag mig i bilen med pappan i familjen och hans bror son och körde upp för den dar branta slutningen. SOm ni marker sa lever jag. Vi kom upp ovanför molnen, det var urhaftigt!
Uppfarden ar battre an nedfarden. Jag bad för mitt liv att bromsarna skulle klara hela nedfarden. Det har var mycket roligare an tivoli.
Andrenalin-nivan var anda ratt hög sa vi akte upp för en till vulkan, tack och lov sa var den inte lika brant men minst lika hög. Jag alskar att aka jeep! Speciellt pa sadan har natur och mark!

Ska strax sova. Vantar pa att huvudverken och illamaendet ska sluta.

Snorlax... Hemskt namn :pNe d va inte darför det bröts men kunde ha varit! Hoppas det har gatt battre med hitta all info fran skolan! FIck du mitt mms fran glaciaren?

Stefan.. Du borde spela lite mer pa lotto, da kan du bli miljonar och aka hit! Du skulle gillat jeep-farden. Har du fatt din Iphone an? Och varför kan jag inte skriva pa din blogg?

Kommentarer
Postat av: Stefan

Nej! Ja!! Ja!!! :D Jag vet inte - det ska funka - och du har ju lyckats en gång!

2008-08-03 @ 11:08:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0