Brande mig

Ar tilbaka fran promenaden med Lupe. Han maste vara den smartaste hund som finns!
Pa varan promenad idag (som inkluderar att skramma stackars far) sa hittade vi skelettdelar fran ett far. Det ar troligtvis en rav som har atit upp det. Pappan i familjen ar jagare och brukar jaga rav, för nagra dagar sedan kom han hem med en död ravfamilj. Jag som storstadstjej tyckte lite synd om ravarna, men har stor förstaelse för att han skjuter dom.
I alla fall.... Vi hittade skelettdelarna som var utspridda lite överallt, och efter att ha följt sparet sa hittade vi varma kallor!

Jag har tyckt att turister har varit korkade som doppat ner sina hander i varma kallor. Om man ser att det bubblar om vattnet sa ar det klockaste att inte doppa ner en hand i vattnet.
Vi traskade runt det bubblade vattnet. Det sag ut som sma sjöar med en massa fiskar eller sma flugor/insekter som "skuttar" pa vattenytan (men det var vattnet som kokade). Varmt var det ocksa. Det fanns brunnar dar folk i omradet tog upp vattnet för att ha i sina "varma pooler" och duschar etc.

I alla fall... Jag sag en "sjö" dar vattnet inte bubblade.. men det kom rök fran vattnet.. Dum som jag var sa doppade ja fingret i vattnet för att se om det var varmt... satan vad varmt det var! Brannskada pa fingret!

Traffade familjens dotter pa hemvagen som skulle ut och rida. Jag ska ut och rida med henne (det du Sussi) dagen innan jag aker hem (med tanke pa allergin).

Vinden later valdigt mycket har. Det later som att den talar, skriker, sjunger och ylar. Nar jag var i Kiruna köpte jag ett halsband med en samisk symbol av "vindguden" och fick höra en historia om hur man kunde höra honom skrika/ropa genom berg och dalar. Det var inte förrens nu som jag förstod hur det lat.

Nar vi akte med jeepen akte vi förbi en sjö som det sades att om man hade problem med att se spöken eller döda sa skulle man skölja ögonen i det vattnet. Da skulle synerna av de döda och spökerna försvinna. Lite lustigt att det finns lite olika typer av sadanna sjöar och forsar som vikingarna och andra trodde pa. Samtidigt ar det lite charmigt.

Jakar nu blaser det som sjutton. Ska ga ivag och prata med kanadensarna och familjen.

Bless bless 

Kommentarer
Postat av: Ohan-sempai

Haha, smart å stoppa ner handen i en rykande sjö? Turist! :P Jag ska snart bränna mig på spisen, har köpt allt som behövs för en gryta idag, efter att jag var nere vid Gammelströmmen och låg i vattenbrynet och lyssnade på pluppandet i vattnet, gräshoppornas gnisslande, vinden i träden och kände solen mot huden. Plus att solen speglade sig i vattnet och bildade sånt där dansande ljus på undersidan av trädens blad. Så jävla najs :)

2008-07-28 @ 18:24:23
Postat av: Snorlax.

Klant! eller som vi säger i trollhättan "08a" Det var dagens lektion i trollhätte mål.

Mvh Snorlax.

2008-07-28 @ 20:38:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0