The known Universe

Måste bara visa er den här. Den är så otrolig. En film från American Museum of Natural History. Man börja vid Himalaya och reser vidare till de yttre gränserna (eller så långt som vi har hunnit utforska kring universum med dagens teleskop). Den är helt klart värd att se. Så titta!

En film från American Museum of Natural History

Helg

Den här helgen blir d nog inte så mkt festande, kanske Rindi imorrn men inte med för mkt sprit i kroppen ^^ sist blev d lite väl mkt, då var jag ute med arkeologtjejerna, vi drack massa vin, cider och sedan delade vi på en champange flaska och drinkar på Rindi ^_^


den här helgen är det dessutom Game Jam, jag hade tänkt vara med i början men ångrade mig, har för mkt skolarbete att göra. För er som inte vet vad game Jam är så är det en helg då programmerare och grafiker samlas och försöker tävla om att göra ett spel i valfritt program till på lördag kväll. Man drar några ord som spelet måste innehålla, tex "Båt, flyga, gatusten och präst" då måste alla dom kombineras ihop i ett spel.

Att programmera i Torque går mkt enklare nu, men jag är fortfarande farsinerad över att programmet ibland väljer att göra saker själv så att vissa saker bara pajas.

Idag (fredag) blir d att sitta å köra lite torque och sedan uggla film och spelande med CF, Hjort och Juan :D

Nu är det snart dags för pizza. Hoppas ni får en mysig helg!

Pappa kommer på söndag så då ska vi käka något tillsammans :) d blir skojigt ^_^

Åter tillbaka på Gotland

det blev en intensiv och hastigt besök i Sumpan.
Lite tråkigt att jag inte kunde träffa så många av vännerna som man hade velat göra.  Men det var skönt att hälsa på föräldrarna, speciellt att se att mamma mådde bra efter olyckan då hon blev påkörd av en bil.

På lördagkvällen spelades det bowling med brorsorna (Stefan och Marcus + Markus). Gissa vem som vann? JAG :D Im the best!
Ägde sönder bowlingen

Stefan försökte härma mina kast i ett desperat försök att komma ikapp :p gick inte så vidare bra va? :P

Flygresan hem gick bra :D Mötte upp jonas vid Sumpancentrum, tog taxi till Bromma Flygplats, flygresan va inte lika läskig (som alltid när man har nån med sig) sen taxi hem, precis så som studenter har råd med ;)

Nu är jag tillbaka på ön igen! Suttit och torqueat en hel del med gänget och ska snart hem och pyssla ^_^ Håller på att göra ett armband och använda korsstygn för att göra snygga mönster.

 

Oh well, hoppas ni har det bra! Nästa gång jag kommer till stan så ska jag försöka stanna en längre tid. Men det blir nog till påsk. 

 

p.s får tacka CF för korrekturläsningen d.s


Invaderar sumpan

Sådär, nu kommer inlägget som den synske Stefan har väntat på, nämligen... Idag flyger jag hem till Sumpan :p
Jag flyger dessutom inte hem själv, utan får sällskap av Jonas i min grupp :D

Nu håller jag på att packar ner saker i datorväskan samtidigt som jag äter lunch, ska snart ivägen en sväng på stan och handla lite grejer som föräldrarna ska få, nämligen praliner från visby-choklad och ett usb med massa serier och filmer som de kan se via sin dvdspelare.

ska bli skönt att komma hem, men dessvärre blir d en hel del pluggande hemma.
 
Jag velar fram och tillbaka om en resa till Paris med några sjukt roliga arkeologer.... ska jag åka? det kosar 1800 kr, inklusive boende, flyg, resa från visby yill flygplats etc.... d e ju sjukt värt d. Men då är jag borta en vecka från skolan och på en vecka hinner myyyyyyyyyyycket hända >_<. svårt val.

Har tittat på två lägenheter i visby, den ena var en riktig drömlägenhet, den andra var inte lika attraktiv.
Nej, dags att fixa till sig och gå ut.
 


Fiender i vårat spel som för tillfället kallas Faith ^-^


Fiende nr1
Fiende nr 2



Boss 1

Work in progress

Jag tänker inte luras längre, det går helt enkelt inte att uppdatera bloggen, men däremot tänker jag försöka skriva så fort jag kommer ihåg bloggsidan ;) Tänkte dessutom fokusera min blogg lite mer åt det jag faktiskt håller på med - spel och programmering.

Just nu håller vi på att göra ett spel utifrån koncept som alla i klassen skrev i höstas.
Vi delades in i grupper. Den gruppen jag hamnade med består utav två grafiker (Juan och Björn) samt jag och Filip som programmerare.
Vi har nästan ett fungerande spel, det är liiiite saker som måste fixas för att spelet ska kunna användas utan en massa felmedelanden eller laggar.
 
Verktyget/verktygen som vi använder oss av för att göra vårat spel just nu är ett program kallad "Torque", vilket jag anser är mkt mer simpelt än C++, fast det är fortfarande ett knepigt program.
För att programmera i Torque använder vi programmerare oss av ett program kallad "Torsion".

Vi valde att köra retro-style, vilket är totally awsome! 16-bitars mode. Jag tänkte lägga upp några av bilderna som grafikerna har gjort till vårat spel, så får ni se den snygga grafiska delen till spelet som kommer bli så himla grymt!
För att våra duktiga grafiker ska kunna göra ett så snyggt 16-bitars spelgrafik har de använt sig av ett program kallad GamersGale (tror ja det hette).


Snart smiter jag hem till sthlm en snabbis, ska bli skoj :)


RSS 2.0